Pune nga Shtepia Online


Sot po fillojme qe te shkruajm nje seri postimesh per te ju shpjeguar se si te fitojm para online apo si te punojme nga shtepia.

Arsyeja e shkrimit te ketyre artikujve eshte qe te ju ndihmojme lexuesve te faqes tone qe te fitojne para online nga interneti apo te punojne nga shtepia (vetepunesohen) duke marre parasysh gjendjen e veshtire financiare si mungesen e vendeve te punes ne Kosove por poashtu edhe ne Shqiperi.

Fito Para Online
Fito Para Online


Ne keto seri postimesh do te mundohem qe te shpjegoj sa me lehte se si eshte e mundur te punoni nga shtepia dhe shpresoj se kjo do ju ndihmoje qe te permiresoni gjendjen e juaj financiare.


Ajo çfare ju duhet per te filluar punen nga shtepia eshte nje kompjuter personal apo laptop, ne disa raste mundeni qe te kryeni pune edhe vetem me tablet apo ipad por edhe me telefon, megjithate e preferueshme dhe e domosdoshme per te pasur mundesi me i kry punet 100 % me te gjitha metodat eshte te punuarit me kompjuter personal.

Perveç kompjuterit eshte e domosdoshme qe ju te keni nje xhirollogari bankare nderkombetare per te i pranuar pagesat, por per kete do ju shpjegojme me teper ne artikullin e radhes se si te hapni kete lloje xhirollogarie.

Ekzistojne mundesi te ndryshme per te punuar nga shtepia dhe per te fituar online prandaj ne do te ju spjegojme te gjitha metodat nje nga nje dhe ju preferojme qe te filloni nga aty ku ju mendoni se keni aftesi me shume.

Disa nga metodat per te fituar para online jane metoda ku kerkohet qe ju te e keni nje websajt apo blog tuajin, disa faqe ne rrjete sociale, ndersa te tjerat nuk keni nevoje qe te i keni fare.

Si te Fitosh Para Online ?


Disa nga keto metoda jane:


1. Te shisni produktet e juaja permes internetit, keto produkte mund te jene te blera nga ju, te punuara nga ju etj.
2. Te dizajnoni dhe shisni dizajnet e juaja permes internetit,
3. Te shisni sherbimet e juaja permes internetit,
4.Te krijoni dizajne te fanellave, rrobave, etj dhe ato te i reklamoni dhe shisni permes internetit.
5.Te beni marketingun ne forme te filiales (deges) - qe ne boten e internetit njihet si affiliate marketing ku ju i reklamoni produktet e kompanive te internetit dhe per cdo produkt qe arrini te shisni ju fitoni nje perqindje nga shitja e atij produkti.
6. Fitimi permes reklamave te internetit ne faqen apo blogun tuaj qe mund te jete fitim CPC (cost per click) - fitim per klikim te reklames, CPM - fitim per numrin e vizitoreve qe e kane pare reklamen dhe CPA - fitim per numrin e vizitoreve qe e klikojne reklamen dhe bejne blerje ne faqen ku e ka derguar reklama.

1. Shisni Produktet e Juaja Permes Internetit


Qe te shisni produktet e juaja permes internetit se pari ju duhet qe te i keni ato produkte dhe pastaj do te keni mundesi edhe te i shisni.

Ju mund te shisni cfardo produkte permes internetit, por ne fillim ju duhet qe te i keni te plotesuara disa kushte.

Ju duhet qe te e keni nje vend, shitore online ku klientat e interesuar do te mund te i gjejn produktet e juaja.

Ky vend mund te jete nje website, nje faqe ne Facebook, nje faqe ne Instagram, apo edhe ne rrjetet tjera sociale.

Pastaj ju duhet qe te zhvilloni nje konsultim me sherbimin postar me te afert me ju ne menyre qe ata te ju asistojne ne dergimin e produkteve qe ju i shisni tek adresa e klientit tuaj.

Qe te krijoni nje website ekzistojne mundesi te ndryshme por me e prefeurara eshte qe ju te kontraktoni ndonje kompani te web dizajneve te ju ndertojne faqen e juaj, te bleni domainin edhe hostingun per faqen e juaj.

Ndersa sa i perket hapjes se faqeve ne rrjete sociale si ne Facebook apo Instagram, ate do te keni mundesi ta beni edhe vet.

Me e prefeurar eshte qe te krijoni ne website se bashku me te gjitha faqet ne rrjetet sociale si faqe  percjellese apo ndihmese.

2. Shisni Dizajnet Tuaja Online 


Kjo metode eshte e pershtateshme vetem per dizajneret por edhe ata me aftesi fillestare ne dizajn.

Eshte metode mjaft profitabile nese dini qe ju te dizajnoni, por edhe nese nuk dini atehere do te keni mundesi qe te mesoni online, pasi qe me nje kerkim te thjeshte ne Google keni mundesi qe te gjeni mjaft kurse online per te mesuar aftesite ne dizajn.

Vendet ne intenet ku ju keni mundesi te shisni dizajnet e juaja jane:


3. Shisni Sherbimet Tuaja Online - Frelancing


Te shisni produktet tuaja permes internetit nenkupton qe ju te keni ndonje aftesi qe te kryeni pune online dhe ne kete menyre me po ato aftesi te i shisni sherbimet e juaja online per punedhenes te ndryshem ne bote qe do te mund te jene te interesuar per sherbimet tuaja.

Kjo ndryshe njihet edhe si Freelancing.

Qe te e kryeni kete pune ju duhet qe te dini gjuhen angleze dhe qe te keni aftesi per te kryer pune online.

Po qe se nuk i keni keto aftesi atehere nese e dini gjuhen angleze ju keni mundesi qe permes kurseve te ndryshme e qe ekzistojne edhe pa pagese qe te i merrni keto aftesi online.

Ku te i merrni aftesite online?


Faqet qe te merrni aftesi online permes kurseve jane:


Cfare Aftesi ju duhen per punuar si Freelancer?


Pothuajse cdo aftesi qe e keni qe mund te kryhet ndonje pune online mund te shitet si sherbim.

Me kete nenkuptohen shume aftesi por ato me te kerkuarat jane:

  • Web Dizajni,
  • Marketingu Digjital,
  • Llogaritja - Accounting,
  • Kodimi,
  • Blockchain Teknologjia,
  • Sherbimet Administrative, etj...

Shume shpesh edhe me aftesi shume te thjeshta ju keni mundesi qe te punoni online dhe te i shitni sherbimet e juaja si freelancer, si p.sh: te menaxhoni nje faqe ne rrjete sociale per ndonje kompani, te shkruani te dhenat ne dokumente te ndryshme, te caktoni takime per kompani te ndryshme, etj...

Ku mund te i shisni sherbimet e juaja si Freelancer?


Ekzistojne shume vende (website) ne internet ku ju do te keni mundesi qe te i shisni sherbimet e e juaja online dhe ne kete menyre te punoni edhe te fitoni para online.

Faqet kryesore jane:


Nese jeni te interesuar per te punuar nga shtepia dhe qe te fitoni para online nga interneti atehere na percjellni ne kete postim ku do te vazhdojme te ju spjegojme me detajisht per secilen metode.

Puno Online nga Shtepia


Per te mos i humbur postimet e ardheme atehere ju preferojme qe te abonoheni me email permes formes qe ekziston ne maje te faqes dhe mos harroni qe ta konfirmoni abonimin tuaj ne inboxin e emailit tuaj duke klikuar konfirmoj abonimin sipas spjegimeve qe do ju ipen ne email.

Nese ju ka pelqyer ky postim dhe nese mendoni se do ju sherbej edhe miqeve tuaj atehere ju lusim qe ta shperndani ne rrjete sociale te miqte tuaj.

Deri ne postimin e radhes, mirembeteshi!